LJUBLJANA - "Američani bodo izvedeli šele danes, vendar sem agentu Billu Dufyu že sporočil odločitev. Odhajam v San Antonio. Za šest sezon," je pričakovano novico potrdil Rašo Nesterović, ki bo pri prvakih lige NBA letno zaslužil blizu 8 milijonov dolarjev. "Šampionski prstan bom osvojil vsaj enkrat in potem se bom lahko mirno upokojil," je brez oklevanja napovedal veliki cilj, potem ko je zavrnil skoraj podvojeno ponudbo Minnesote. Za sedemletno pogodbo je bila pripravljena plačati dobrih 50 milijonov zelencev, vendar se je v odločilni del pogajanj vključila prepozno. New York takšnemu ritmu zaradi omejenih finančnih možnosti niti približno ni mogel slediti in zadnji del pogajanj je intenzivno sledila tudi televizijska hiša ESPN. "Rašo se bo odločil po posvetu s starši," je Duffy poskušal potešiti radovednost. San Antonio Express-News je tako včeraj že primerjal statistiki Nesterovića in upokojenega
Jimcs50 ter ugotavljal, da med vsemi prostimi centri igro v obrambi lahko najbolj okrepi prav naš košarkar.
"V Texas bom prvič odpotoval septembra. Do takrat se bom pripravljal skupaj z Rebračo, ki še ne bo odšel na operacijo srca. Reprezentance ni v mojih letošnjih načrtih, selektorju Subotiću sem predstavil vse pomisleke in zadržke, tako da tudi dogovor s Spursi ne more spremeniti odločitve," pravi Rašo, ki je svojo daleč najboljšo sezono v ligi NBA (povprečja 30,4 minut, 11,2 točk, 6,5 skokov, 1,5 blokad ter peti najboljši odstotek metov iz igre) utemeljil z dolgimi poletnimi pripravami na Kopaoniku in Beogradu.
San Antonio se je iskanju Admiralove zamenjave najprej odpovedal
Jimcs50, hunag konec Michealu Olowokandiju, ki je bil leta 1998 prvi izbor nabora (Raša je takrat Minnesota izbrala kot 17., San Antonio pa je bil na vrsti šele 24.) ter nato še Bradu Millerju iz Indiane. "Potrebujemo zanesljivega centra," se je zadnje dni izmikal trener Greg Popovich, ki konec minulega meseca med seminarjem v Beogradu ...